Vi tar hand om det praktiska och kryddar er naturnära vistelse med små mysiga och överraskande detaljer

En nära naturupplevelse.

När ni kommer till oss behöver det inte finnas ett fullspäckat program. Låt naturen göra jobbet. Vi tar hand om det praktiska och kryddar er tillvaro med små detaljer. Spännande eller avkopplande aktiviteter kan finnas där när lusten faller på, som bågskytte i Japansk meditativ anda, skogspromenad med enskild ”stensittning”, kaffepaus eller kall öl i vildmarksbadet. Nybakat tunnbröd eller våfflor direkt från den öppna elden smakar garanterat lite extra gott i naturen.

Vildmarksbad

Längst ut på udden i campen finns en vedeldad badtunna med underbar utsikt över sjön. Här är det skönt att slappna av i det ångande varma vattnet och njuta av utsikten, kanske med en kall dryck i handen. Vi kan ordna axelmassage åt de badande om ytterligare avslappning önskas. De som inte badar kan mysa med en kopp kaffe på varma renfällar framför lägerelden. Den här naturnära upplevelsen är en av våra mest uppskattade aktiviteter.

Max 14 personer
}
0,5 – 2 tim

På vattnet

Under Juli till Mars är det tillåtet att uppleva naturen i Häckeberga från vattnet. Med kanot kan man glida fram på vattnet som en otroligt rofylld aktivitet. Det är också ett spännande sätt att transportera sig från slottet till campen. Våra 2 jättekanoter är mer än 9 meter långa och rymmer upp till 14personer per kanot, är lättpaddlade och stabila. En av våra starkaste naturupplevelser. Vi har en handfull SUP brädor som passar bra för den lilla familjen. All aktivitet på vattnet skall ske med respekt för naturen och alla som vistas där. vid större event har vi tillgång till fler jättekanoter, paddelbrädor och mindre kanoter.

Med slottets roddbåtar kan ni ta er till de bästa fiskeställena. Inga båtar får dock användas i Häckebergasjön under häckningsperioden april-juni och fiskemetoden är catch and release.

8- 54 personer

}

15 min-2 tim

Matlagning

Vill ni äta gott finns alltid olika spännande möjligheter! Vill ni vara aktiva så ordnar vi gärna en matlagningsaktivitet till er, där alla i gruppen är aktiva och delar på uppgifter som vedklyvning till eldfaten, förrätt, efterrätt, dukning, disk och dekoration. Vi använder olika tillagningsmetoden med öppen eld, stekhällar, och gjutjärnsgrytor i tillagningen och har förslag på sätt att tillaga råvarorna, men det är alltid fritt för deltagarna att tolka våra anvisningar.

Vill ni bara slappna av i naturen och få maten serverad så ordnar vi också det. Till lunch kanske en mustig chili eller välsmakande vegetarisk grytan med grillad halloumi vid sidan av? Vill ni själva stå för matlagningen kan vi förse er med en välutrustad grillkorg, fylld med kryddstarka korvar och tillbehör. Det är ofta en omtyckt del av ett teambuildingprogram, att grilla och småprata vid lägerelden. Till kvällen kanske ni vill avnjuta en riktigt fin grillbuffé i skenet av elden eller under trädkronorna. Våra grillspett, med tillbehör kommer sallader, såser och röror, bröd och ost, är mycket uppskattade.  – eller ni kanske föredrar att ta med egen medhavd matsäck?

Max 40 personer
}
1,5 – 3 tim

Övernattning

Hos oss sover ni på renfällar i sovsäck, i våra tältkåtor eller under bar himmel i hängmattor. Vi har ca 25 madrasserade sängar, kuddar, varma sovsäckar att låna och ombonade tält. Med våra tältsängar kommen ni upp en bit från marken och även ovana campare sover gott. Vi har egentligen ingen övre gräns för antal övernattande men vi har i dagsläget totalt ca 80 sovplatser när vi reser våra samtliga tält. För de som vill sova privat finns 10 privata tält och 10 hängmattor med tak att tillgå. På morgonen tillreder vi en rejäl skogshuggarfrukost med bl.a. ägg och bacon vid lägerelden, men ni är också välkomna att ta med er egen frukost. Många uppskattar ett morgonbad i den varma badtunnan när Häckebergasjön vaknar till liv med fågelsång över sjön.

Max 40 personer

Skogsbad – Shinrin Yoku

Skogsbad (Shinrin Yoku) där vi får komma ned i skön avslappning med alla våra sinnen. Shinrin Yoku är en forskningsbaserad metod där en blir guidad in i en avslappning och känsla av frid med hjälp av naturen. Metoden har visat sig öka välmåendet hos människor, och används i Japan som framgångsrik behandlingsmetod för bl.a utbrändhet.

Vi erbjuder flera avstressande former för guidad avslappning i naturen, som Breath Walk, Breath work, Yoga, stubbsittning mm. Flera av dem passar otroligt bra vid övernattning då vi vaknar tidigt med naturen och får uppleva den när den är som mest vibrerande.

Max 40 personer
}
1,5 – 3 tim

Vandring

Kanske ni vill komplettera er konferens med friare, eller mer djupgående samtal på stående fot – en sk walk-and-talk? Vi tar er med på guidade turer till fots i de vackra skogarna runt Häckeberga. Ni kan också vandra kortare eller längre sträckor på egen hand: sträckan runt sjön från slottet till lägret går längs en vacker promenadstig som tar er genom bokskogen, över öppna fält och små broar.

Max 2- 80 personer
}
2 – 4 tim

Translate »