Kul tillsammans, utmaningar, upplevelser och utveckling

Aktiviteter

Från action på våra mountainbikes på vindlande stigar, utmaningar bland trädkronorna, fartfylld mångkamp till lugna lättsamma aktiviteter med naturen som lokal.

Mångkamp

Full fart och många gemensamma skratt.

En populär aktivitet för många tillfällen!

Kanske vill ni ha en fysisk aktivitet som avbrott mellan stillasittande möten? Kanske behöver tillfälle skapas för en grupp lära känna varandra under informella former? Eller så vill man göra en kul aktivitet som avslutning på en mer krävande dag. Mångkamp/5-kamp är en av våra absolut populäraste aktiviteter och ett mycket lättsamt sätt att umgås på. Kompisgäng och falmiljer väljer ofta denna aktivitetsform.

Vår mångkamp (full fart i 5-10 grenar) är en populär aktivitet för många tillfällen! Med aktiviteter som pilbågsskytte, blåsrörsskytte, yxkastning och roliga team aktiviteter brukar våra lagtävlingar vara populära när man vill ha en god stämning och skapa gemensamma minnen. Vi anpassar aktiviteterna efter era önskemål, gruppens sammansättning och syftet med aktiviteten.

I Camp Häckeberga avslutar vi ofta mångkampen med att vinnarlaget får prova en höghöjdsutmaning  – det kittlar ordentligt i magen och ger en härlig endorfinkick!

2-200 personer

}

1,5-2,5 tim

Teambuilding

Roliga aktiviteter som svetsar samman gruppen lite extra!  Det vi kallar Teambuilding är samarbetsinriktade aktiviteter, som är både roliga och tänkvärda.

5-200 personer

}

1,5- 4 tim

Vandring

Kanske ni vill komplettera er konferens med friare, eller mer djupgående samtal på stående fot – en sk walk-and-talk? Vi tar er med på guidade turer till fots i de vackra skogarna runt Häckeberga. Ni kan också vandra kortare eller längre sträckor på egen hand: sträckan runt sjön från slottet till lägret går längs en vacker promenadstig som tar er genom bokskogen, över öppna fält och små broar.

2- 80 personer

}

2- 4 tim

Paintball

En löjligt adrenalinstinn aktivitet där civiliserade män och kvinnor glömmer allt sans och förnuft för att bli Bruce Willis och Lara Croft ett par timmar. Ni får möjlighet att testa flera spelformer där olika taktiker kan löna sig. Stärk teamkänslan genom taktiska spel. Kommunikation ger alltid större vinstchans i paintballspel! Vår paintballbana, i direkt närhet till lägret, erbjuder många möjliga spelvarianter. Vi har all utrustning ni behöver: cammodräkter, markör och mask med dubbelglas för att minimera annars störande imma på glaset. Min. ålder 18 år, 15 år med målsmans intyg, 13 år med spelande målsman.

6- 26 personer

}

1,5- 2,5 tim

På hög höjd

En spännande upplevelse för modiga och nyfikna som vill testa sina gränser! Aktiviteter på hög höjd bjuder på hisnande lyckorus och endorfinkickar! De kan utgöra en häftig finalaktivitet vid en mångkamp, men också användas som utmaning för ett team eller en del av ett program inriktat på personlig utveckling. Höghöjdsutmaningarna utförs naturligtvis med hög säkerhet. Vi erbjuder Airwalk på 8 meters höjd, Jättegungan från 9 meters höjd samt Jakobs stege, som är en samarbetsövning för modiga! En jättestege med manshöga avstånd mellan pinnarna, som når upp till 12 m. Här deltar hela gruppen med säkring, råd och hejjarop, även om inte alla vill klättra. Det finns även möjlighet att prova andra nervkittlande övningar på hög höjd, tex rep- och backklättring.

1- 20 personer

}

10min.- 4 tim

Äventyrsrace

Ni som är ute efter en verklig utmaning! Ni som grupp ska förflytta er mellan waypoints med hjälp av karta eller GPS. Längs vägen ställs ni inför tuffa utmaningar på olika plan, från marknära klurigheter till svindlande höghöjdsutmaningar. Ni tar er fram till fots, med cykel, häst eller kanot. Upplägget bestämmer vi utifrån era syften och förutsättningar.

8- 40 personer

}

3- 6tim

Mountainbike

En cykeltur längs vindlande stigar i makalös natur är en härlig aktivitet som passar många.
Runt Camp Häckeberga har vi tillgång till några av Skånes finaste cykelstigar där ni kan uppleva både action eller en fantastisk naturupplevelse i lugnt tempo. Här finns flera mil av fantastiska cykelleder att välja på. Våra erfarna guider tar er med på vindlande stigar i ett tempo som alltid är anpassat efter gruppens fysiska förutsättningar.

4- 25 personer

}

1 – 1,5 tim

Jonglering

Att vi behöver korta mentala pauser för att kunna prestera bra är vetenskapligt förankrat. Jonglering under en paus på jobbet är en utmärkt form av aktiv återhämtning. Vi lär ut grunden för jonglering, pratar om dess möjliga effekter och användningsområde. Mycket skratt utlovas samt ett extremt värdefullt redskap för aktiv avkoppling i stressade miljöer. Bollar med er logo på kan ordnas.

4- 50pers

}

1 – 1,5 tim

Uppdraget

En lättsam gruppaktivitet med goda möjligheter att prata ihop sig och lära känna varandra lite bättre. Varje grupp ställs inför en mängd olika uppgifter som ger olika poäng, och det är nära nog omöjligt att lösa dem alla. Det gäller att under en begränsad tid samla så mycket poäng som möjligt – genom att prioritera, samarbeta och vara mycket kreativa. Finurlighet och uppfinningsrikedom belönas. Uppdragen är av både teoretisk, fysisk och kreativ karaktär – här kan alla bidra till gruppens framgång på något sätt, oavsett fysiska förutsättningar. När tiden är ute presenterar grupperna sina resultat för varandra. Aktiviteten passar bäst för grupper över 20 personer.

20-200 personer

}

1,5- 3 tim

Isskulptering

Isskulptering är en annorlunda och stämningsfull aktivitet för den kallare årstiden. Isskulptering passar fint som kvällsmingel eller pausaktivitet. Ni får tillfälle att småprata och vara kreativa tillsammans under trivsamma former. Temat för dagen kan ni bestämma själva, eller be oss om tips. Ni arbetar i mindre grupper om 2-4 personer, som utrustas med verktyg och ett isblock att skulptera. Efteråt kan ni beundra varandras verk, eller sammanfoga era skapelser till ett gemensamt bygge, om ni hellre vill det. Kanske utbringar ni också en skål för väl förrättat värv?

2- 100 personer

}

1 – 2 tim

Bågskytte

Bågskytte är roligt och spännande! Det passar fint som avbrott under en konferens eller mellan möten. Kanske också som en rolig och stämningsskapande mingelaktivitet.

Vi kan ställa upp bågskyttebanor i närheten av er konferensanläggning, eller kanske er arbetsplats? Eller så kan ni komma ut till oss i Camp Häckeberga för en stunds frisk luft och miljöombyte i kombination med bågskyttet.

Vid skyttet fokuserar vi på känsla, balans, sikte – en fysisk aktivitet som samtidigt är avkopplande och fokuserande för hjärnan. ”Aktiv vila” möjliggör sortering av tankar och intryck, som kan öka ert fokus, er inspiration och kreativitet vid fortsatt arbete.

1- 60 personer

}

1 – 1,5 tim

Icebreakers

Vi inleder ofta våra aktiviteter med en sk icebreaker. Det är en lättsam aktivitet som får oss att sänka garden lite, skratta tillsammans och öppna våra sinnen för nya möten och intryck.

10- 200 personer

}

5- 20 min

Matlagning

Vill ni äta gott finns alltid olika spännande möjligheter! En populär aktivitet är gemensam matlagning över öppen eld på grill och stekhällar. Utifrån råvaror och föreslagna rätter bestämmer gruppen vad och hur maten skall lagas.  Måltiden avnjuts i skenet av öppen eld i vår jättekåta eller eller utomhus under trädkronorna.

max 40 personer

}

1,5- 3 tim

Fårvallning

Vid grupputveckling finns möjlighet att välja Fårvallning som en annorlunda aktivitet. För att lyckas valla fåren krävs kommunikation, planering och problemlösningsförmåga hos gruppen. Olika uppgifter med fåren varvas med reflektionsövningar. Övningarna genomförs på de vackra backarna på andra sidan sjön, efter ca 15 minuters promenad till campen bjuder vi på kaffe och reflekterar över övningarna tillsammans med era handledare. Vi samarbetar med Time2learn för grupper som vill testa och träna sitt samarbete med denna tydliggörande aktivitet.

60 personer

}

1/2- 2 dagar

På vattnet

Med kanot kan man glida fram på vattnet som en rofylld aktivitet. Det är också ett spännande sätt att transportera sig från slottet till campen.

I Häckebergasjön är gäddrekordet på 19 kg. Med slottets roddbåtar kan ni ta er till de bästa fiskeställena. Inga båtar får dock användas i Häckebergasjön under häckningsperioden april-juni.

8- 36 personer

}

15 min-2 tim

Grupputveckling

Gruppen ställs inför en rad olika spännande utmaningar att försöka lösa med gemensamma krafter. Här får ni med era handledares hjälp möjlighet att utveckla era problemlösarstrategier, ert samspel och er kännedom om varandra. Praktisk problemlösning varvas med handledda samtal. Nybildade grupper kommer närmre varandra på kortare tid. Grupper som kört fast får verktyg att komma vidare.

5- 80 personer

}

1/2- 2 dagar

Escape room

Lös spännande pussel med hjälp av ledtrådar i text bilder och IRL. Denna aktivitet kan ske vart som helst, på kontor, vid middagar, i skogen, i staden. Här finns möjlighet att anpassa personer som figurerar i gåtan och föra in vänners namn eller kollegor för att göra aktiviteten personlig för just er grupp.

1- 1000 personer

}

15 min-2 tim