Mat & Logi

Hos oss sover ni nära naturen i tält eller under trädkronorna på renfällar, i tältsäng, madrasserade sängar eller i hängmattor men vi har också samarbetspartners som hjälper oss med både mat och logi.

Camp Häckeberga

Camp Häckeberga ligger galet vackert till i storslagen natur på en avskild holme i Häckebergasjön,

Vi sätter upp stora och små tält efter behov, vanligen har vi två större tält för upp till 25-30 sovande scouter i varje tält, alternativt 18 madrasserade sängar per tält. Ofta använder vi ett tält för umgänge och ett för att sova i. Utöver plats i tält finns hängmattor med myggnät och regnskydd, renfällar och små popup tält att sova i om man vill sova enskilt eller extra äventyrligt. Som mest har vi haft 65 övernattande i campen. När ni bokar övernattning hos oss bokas inga andra grupper samtidigt i campen.

Skogshuggarfrukosten från Vismarlövs bagarstuga är ett mycket uppskatt inslag till morgonkaffet. Vi kan både tillreda måltider åt er lika väl som det är välkommet att ta med sin egen mat under vistelsen.

Häckeberga slott

Häckeberga Slott är vår självklara samarbetspartner sedan mer än 20 år tillbaka. Slottet med sitt vackra läge på andra sidan sjön, bara en kort promenad från Campen är en magisk miljö fylld av upplevelser för alla sinnen. I den lilla världen på slottet stiger du in i ett nytt litet universum som genom färg, doft, ljud och smak ger känslor som är oförglömliga. Bokning av mat eller övernattning på The Norrmans Castle sker direkt via www.thenorrmans.se Slottet har 54 bäddar i 27 rum, spännande mat och magiska omgivningar.

Vi tar oss till slottet till fots på ca 30 min, en vacker vandring genom skogen runt sjön. Juli-mars paddlar vi mellan campen och slottet, på våra MTB/terrängcyklar går det snabbt att förflytta oss längs vindlande stigar och med bil tar det bara 4-5 minuter att köra runt sjön.

Vi kommer till er anläggning

Aktiviteter där ni befinner er
Vi samarbetar med flera olika hotell- och konferensanläggningar i Skåne, där vi erbjuder våra aktiviteter till besökare. Det kan vara roliga samarbetsövningar, en fartfylld mångkamp eller möjlighet att prova på en utvald aktivitet, såsom yxkastning eller bågskytte med riktiga recurvebågar.

Vissa aktiviteter kan utföras inomhus, andra kräver mer utrymme och rörelsefrihet, då kan vi hålla till i omgivande natur eller parkområde. Vi utgår ifrån både platsen och kundens önskemål när vi sätter ihop ett program som ska passa.

Kronowalls Vinslott

Mitt på Österlen ligger Kronowalls Vinslott inbäddat i härlig bokskog. Omgivningarna lämpar sig otroligt väl för aktiviteter som mångkamp, teambuilding, grupputveckling, paintball och MTB. Här välkomnas både privata sällskap och företagsgrupper. Här finns totalt 23 dubbelrum, varav 15 på slottet samt stora lokaler för upp till 150 sittande gäster.

Vår mat

Vill ni äta gott finns alltid olika spännande möjligheter! Vi arbetar med utvalda kaféer och restaurangkök i närområdet och kan ordna olika alternativ till de naturnära aktiviteterna. Vill ni själva stå för matlagningen kan vi förse er med en välutrustad råvarukorg med spännande trerätters recept för utomhusmatlagning över grill och på stekhällar eller tex lite enklare matlagning där korgen är fylld med kryddstarka korvar och tillbehör. Det är ofta en omtyckt del av ett teambuildingprogram, att grilla och småprata vid lägerelden.

Våra mest populära alternativ är en riktigt fin grillbuffé eller en mustig gryta som serveras med stenugnsbakat surdegsbröd. Middagen avnjuts i skenet av elden i tältkåtan eller direkt under trädkronorna. Våra grillspett, med tillbehör kommer sallader, såser och röror, bröd och ost, är mycket uppskattade.

Självklart kan ni välja andra goda alternativ såsom soppa, baguetter- eller ni kanske föredrar att ta med egen medhavd matsäck?

Glamping

Äventyr hemma i sommar? då passar en magisk övernattning i Camp Häckeberga! För dig som vill njuta campingliv med enkelheten och att vi kan ordna allt praktiskt åt er. För dig som vill njuta av lägereldens sprakande långt in på natten, somna till grodornas kväkande och vakna upp till fågelsång, kanske också ett morgondopp. Den uppvärmda badtunnan håller sig varm hela natten och är ljuvligt skön att doppa sig i ännu på morgonen.

Vi ställer iordning lägret åt er, med renfällar på bänkarna, lyktor på borden i kåtan och ved så det räcker för natten. Ni avgör själva hur mycket ni vill att vi ordnar till er. Vi har  tjocka luftmadrasser, tältsängar, madrasserade sängar, hängmatta med myggnät att sova på. Ni får tillgång till lägret helt för er själva under kvällen och natten.

Vi erbjuder flera fina matalternativ. Självklart kan ni kombinera Glamping med någon av våra Aktiviteter. Kanske vill ni också få en fin middag framdukad och en rustik skogshuggarfrukost serverad?

Bosjökloster

Mitt emellan Östra och Västra Ringsjön ligger Bosjökloster! Lokalerna är rymliga och här får stora grupper plats för både middagar och konferens. Parken är enorm och vackert placerad vid vattnet. Här går gätter, lamor och alpacka bland de de enorma ekarna som stått där under många hundra år. Parken är perfekt för tex bågskytte, mångkamp, uppdraget och slottsgården inbjuder till isskulptering. Fråga oss gärna så sätter i ihop ett förslag tillsammans med Julia och hennes kollegor på Bosjökloster.

 

 

 

 

Translate »